About me

AKU SEBUAH BASIKAL

Siapa aku ?

Basikal?

Nope..

Aku seorang manusia yang daif. Menulis untuk diri.

BLOG

Konsep blog aku senang je. Sharing to understand and to be understood. Perkongsian yang bermanfaat, inshallah. Lebih berkisar personal matters. Tetapi tidaklah peribadi semata-mata. Diselang-selikan dengan isu semasa, perkongsian pemikiran, dan hiburan yang tidak melampau. Oleh itu, segala penulisan hendaklah diteliti dan tidak diterima bula-bulat. Sebab aku hanyalah penulis yang masih berhingus dan kurang ilmunya.

GHURABA'

Kenapa aku guna ghurabablogger instead nama lain yang melambangkan identiti diri? Sebab aku sangat suka dengan perkataan ghuraba' ni. Ianya bermaksud 'orang asing'. Asingkah aku?  Mungkin. Tapi asingnya aku ini tidak di arena blogger harapnya.Asing itu sebenarnya adalah lantunan dari sebuah hadis yang aku pernah pelajari dan lagu berkisarnya juga aku suka hafali.
“Islam itu bermula sebagai sesuatu yang dipandang ganjil. Dan ia akan kembali dipandang ganjil sebagaimana ia bermula. Maka beruntunglah orang-orang yang dipandang ganjil (kerana Islamnya mereka)” [Hadith riwayat Muslim]

Banyak kenangan padan ghuraba'....

Jangan terperanjat kalau aku selalu bertukar-tukar layout. Sebab aku ini tersangat rajin dan sukakan perubahan. So, perubahan ini membuktikan aku ini adalah rajin dan berperubahan. Ahakz, masuk bakul angkat sendiri pulak.

 SIAPAKAH AKU SEBENARNYA?

Siapa aku yang sebenarnya, boleh la baca my biodata kat bawah nie ye. Tak kenal sangat, kenal sikit pun jadi la. Dri tak kenal langsung. Tapi perlu diingat,bahawasanya aku bukan penyanyi, pelakon atau pelawak popular.Tapi yang semestinya aku adalah anak Malaysia.

  •  Full Name : Alifah Binti Ahmad
  • Nick name : Ipah @ ipa @ pah
  • Love : Cat, Music,Singing,Travel
  • Left Handed Person
  • Hate : Crying, Nagging ,Spiders
  • Color : Black, Orange,Blue
  • Character : Introvert Person
  • Education :Tadika KEMAS SK Parit Kudus, SK Kampung Parit Kudus, SMK Dato' Penggawa Barat, Matrikulasi Johor, Kolej Legenda, NSSDC,UniKL MIAT
  • Siblings : 7 aku yang ke-3







CONVERSATION

Back
to top